Копчення в банці

Коптильни с гидрозатвором

kopchenie-v-bankeАроматні, смачні курячі крильця домашнього копчення – ідеальне м’ясна страва для сімейного меню. Проста в приготуванні, яка не потребує дорогих пристосувань, копчення курячих крилець стане для вас розвагою, а нагородою – приголомшливий результат.

Копчення курячих крилець в банці приготування

Щоб порадувати себе смачною, недорогою і корисною стравою, необхідно підготувати продукти (норма дана на одну порцію):
– 300 г курячих крилець;
– Спеції: сіль, цукор, лавровий лист, перець горошком, зірочки гвоздики;
– 800 мл чистої води.

kopchenie-v-banke1

Основні пристосування для виготовлення коптильні з банки:
– Трилітрова банка;
– 200 г вільхових тирси, стружки або тріски;
– Кип’ятильник малої потужності;
– Фольга (лист 0.5 Х 0.5 м);
– 30 см шпагату або кулінарної нитки;
– Пластмасова кришка;
– Одна зубочистка або сірник.

kopchenie-v-banke2

Основна перевага цього рецепту – кулінарний процес не вимагає багато часу, на всю підготовку йде приблизно 30 хвилин. Термін служби “коптильні” необмежений: якщо виходить з ладу банка або кип’ятильник, завжди можна купити новий предмет (вартість домашньої коптильні не перевищує 5 $).

Ефективність копчення в банці 100% – готовий продукт має насичений колір, приємно пахне димом і не включає шкідливих інгредієнтів, так як проходить в тепловому режимі обробку в межах 65 градусів. Тільки при перевищенні температури в 82 градуси дим починає виділяти небезпечні для здоров’я канцерогени.

Технологічний процес копчення опис

Насамперед слід підготувати м’ясо: курячі крильця відварюємо в 800 мл води, додавши столову ложку солі, половину столової ложки цукру, 5-6 горошин чорного перцю, два лаврові листки, 3 зірочки гвоздики. При збільшенні кількості води і м’яса дозування спецій слід збільшити пропорційно зазначеному дозуванню. Час варіння курячого крила при повільному кипінні 25 хвилин.

kopchenie-v-banke3

Як зібрати коптильню з банки

1. На дно чистої трилітрової банки засипається суха тирса товщиною шару в 2-3 см – це збереже дно ємності від перегріву і банка не лопне.

kopchenie-v-banke4

2. Зверху на тирсу слід викласти в два шари згорнуту фольгу. Для цього знадобиться лист розміром 20 Х 20 см.

kopchenie-v-banke5

3. Взяти кип’ятильник, обернути одинарним шаром фольги так, щоб повністю закрити ізоляційним шаром пластикові елементи нагрівального приладу. Між сталевими трубками кип’ятильника також слід прокласти невеликий шар фольги, як показано на фото.

kopchenie-v-banke6

4. Встановити кип’ятильник всередину банки таким чином, щоб нагрівальні сталеві елементи не торкалися до скла.

kopchenie-v-banke7

5. Тирсу намочити пульверизатором, щоб вона стала вологою, але не сильно мокрою або сухою, щоб при нагріванні вони не спалахнула полум’ям і давала хороший щільний дим.

Опилки намочить пульверизатором

6. Укласти зволожену тирсу на спіраль кип’ятильника, спорудивши “багаття”. Коптильня з банки готова.

kopchenie-v-banke9

Підготувавши коптильний апарат, пора готувати м’ясо: крильця вийняти з каструлі, обсушити рушником або серветками, обв’язати шпагатом за другу фалангу.

kopchenie-v-banke10

Підготувати пластикову кришку:
1. Виконати отвір по центру розміром 1 см.
2. Крізь отвір протягнути шпагат, на якому підв’язане крило, зафіксувавши положення шпагату зубочисткою.

Сквозь отверстие продеть шпагат

Залишається занурити крило всередину банки для копчення, щільно закрити кришку, включити кип’ятильник на 40 секунд, дочекатися початку процесу. Через зазначений час всередині банки починає з’являтися білий дим, як тільки банка повністю наповниться димом – вимикайте електроприлад.

kopchenie-v-banke12

Чому не слід тримати кип’ятильник включеним довше 40 секунд? Причин кілька:
– Тирса має погану якість вибухати при високих температурах;
– Велика кількість диму зробить продукт гірким;
– За 40 секунд повітря всередині банки встигає прогрітися до 65 градусів – оптимальна температура для того, щоб дим красивим рівним шаром покрив м’ясо птиці.

Вимкнувши кип’ятильник треба почекати поки дим осяде (кришку не відкривати!), на це піде приблизно 3-5 хвилин, тільки потім можна вийняти одне крило і приступити до копчення наступного. Продовжувати поки всі крила не пройдуть етап копчення в банці.

kopchenie-v-banke13

Готовий результат обов’язково порадує: просто, ситно, смачно і абсолютно безпечно – ідеальний спосіб закоптити крильця в міській квартирі.

Резюме
Рецепт
Копчение в банке
Дата
Рейтинг
0 Based on 1 Review(s)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *