Скумбрія холодного копчення в домашніх умовах

Коптильни с гидрозатвором

skumbriya-holodnogo-kopcheniya-v-domashnih-usloviyahЗовсім не складно в домашніх умовах приготувати смачну скумбрію холодного копчення, при цьому ви точно будете знати, що для додання неймовірного смаку і аромату не використано шкідливі хімічні компоненти.

Свіжу скумбрію можна купити не в усіх регіонах, але приготування свіжомороженої не поступається за смаковими якостями, головне вибрати не перемороженну. Основні ознаки гарної рибки – відсутність нашарувань льоду, цілісність шкірки,не деформована м’якоть. Заморожена скумбрія не повинна мати жовтуватий наліт – беріть для копчення в домашніх умовах скумбрію тільки світлого природного кольору.

skumbriya-holodnogo-kopcheniya-v-domashnih-usloviyah1

Скумбрію потрошимо, голову можна відрізати, можна залишити – залежить від особистих переваг.

skumbriya-holodnogo-kopcheniya-v-domashnih-usloviyah2

Добре промивши, натираємо рибу сіллю і зовні і зсередини, не просто присолюємо, а набираємо в жменю і насипаємо від душі.

skumbriya-holodnogo-kopcheniya-v-domashnih-usloviyah3

Далі поміщаємо її в пакет і залишаємо на кілька годин у холодильнику.

skumbriya-holodnogo-kopcheniya-v-domashnih-usloviyah4

Час просолювання визначаємо самостійно – якщо полежить 12-20 годин буде слабосолена, якщо більше доби – буде більш солоною. Не можна залишати рибу більш ніж на 36 годин – це призведе до її псування.

Наша сім’я любить копченості, але купувати на ринку небезпечно – невідомо якої якості продукт використовувався і яким чином відбувалася обробка. Тому з б/у матеріалів самостійно змайстрували домашню коптильню. Для цього склали невелику цегляну топку, дим з якої рухається по металевій трубі, далі знову цегляний перехід в іншу трубу, куди безпосередньо поміщаються продукти для копчення.

skumbriya-holodnogo-kopcheniya-v-domashnih-usloviyah5

У цій коптильні можна отримати ефект як холодного, так і гарячого копчення. Все визначає інтенсивність вогню в топці. Для холодного копчення використовуються тирса і тріски фруктових дерев, при цьому топка щільно прикривається, щоб не було великої тяги і дим, який доходить до скумбрії, встигав охолонути. Зверху труба накривається мішковиною.

Просолену скумбрію поміщаємо в коптильню – можна повісити на гачок за хвостик, а можна закріпити за допомогою суворої нитки. Час копчення скумбрії холодного копчення в домашніх умовах становить 5-6 годин, після чого виходить повністю готовий до вживання продукт.

skumbriya-holodnogo-kopcheniya-v-domashnih-usloviyah6

На жаль, фото не може передати аромат приготованої скумбрії холодного копчення в домашніх умовах, але повірте, це неймовірно смачно!

skumbriya-holodnogo-kopcheniya-v-domashnih-usloviyah7

Резюме
Рецепт
Скумбрия холодного копчения в домашних условиях
Дата
Рейтинг
2 Based on 2 Review(s)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *