Скумбрія гарячого копчення в домашній коптильні

Коптильни с гидрозатвором

skumbriya-goryachego-kopcheniyaСкумбрія, як жодна інша риба, прекрасно підходить для копчення. У міру жирна, з невеликою кількістю кісток, ароматна рибка прикрасить будь-який стіл. Готувати скумбрію не складно, адже не перевелися умільці, які можуть зробити домашню коптильню зі звичайного сталевого ящика.

Інгредієнти для приготування скумбрії гарячого копчення:
– скумбрія середнього розміру;
– сіль;
– спеції за смаком.

skumbriya-goryachego-kopcheniya1

Підготовка скумбрії

Тут важливо врахувати два моменти:
1. Якщо ви купили заморожену рибу, ретельно огляньте плавники. Наявність рудого в кольорі плавників свідчить, що рибу неодноразово розморожували і заморожували знову. Якщо риба по всім критеріям хороша, її потрібно розморожувати без води або тепла – природним шляхом при нормальній температурі.

2. Якщо шкурка риби пошкоджена, то не варто купувати таку скумбрію – при копченні м’ясо «виповзе» з тріщин і дірок, риба просто буде виглядати неапетитно.

Рибу слід випотрошити, прибрати зябра і чорну плівку всередині черевця, щоб не з’явилася гірчинка. Промити тушки і обсушити паперовим рушником. Потім посолити рибу. У пакет кладемо рибу. Додаємо сіль з розрахунку ½ чайної ложки на рибку. Пакет зав’язуємо, кладемо в холодильник на 4-5 годин. Пакет час від часу перевертаємо, щоб риба просолилася

skumbriya-goryachego-kopcheniya2

Після засолювання скумбрію промиваємо від залишків солі, обсушуємо рушником, викладаємо на відкрите несонячне місце, щоб риба підсохла.

На дно коптильні кладемо вільхову тріску або тонкі гілочки, злегка скроплюємо їх водою.

skumbriya-goryachego-kopcheniya3

Прямо на гілочки ставимо піддон, який закриває решітку з рибою від сильного нагрівання при копченні.

skumbriya-goryachego-kopcheniya4

Закриваємо кришку (в нашій коптильні кришка бічна, щоб було зручно ставити решітку з рибою), ставимо коптильню на підставку багаття.

skumbriya-goryachego-kopcheniya5

На решітку укладаємо по три рибки, але так, щоб вони не торкалися.

skumbriya-goryachego-kopcheniya7

Відкриваємо коптильню, ставимо на полицю на 15 хвилин.

skumbriya-goryachego-kopcheniya8

Перевіряємо зубочисткою готовність риби з одного боку.

skumbriya-goryachego-kopcheniya9

Якщо риба готова, то перевертаємо її іншою стороною на решітці. І знову ставимо в коптильню на 15 хвилин.

skumbriya-goryachego-kopcheniya10

Скумбрія гарячого копчення готова. Смачного!

skumbriya-goryachego-kopcheniya11

Резюме
Рецепт
Скумбрия горячего копчения в домашней коптильне
Дата
Рейтинг
1.5 Based on 6 Review(s)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *