Копчення зубатки

Коптильни с гидрозатвором

kopchenie-zubatkiЗубатка гарячого копчення дуже ніжна, ароматна і смачна. У цієї риби практично немає дрібних кісток, соковите біле м’ясо багате вітамінами і мінералами. Добре подати готову страву до столу в холодному вигляді з овочами і зеленню.

Складові:
Зубатка – 1-1,5 кг;
Сіль, перець за смаком.

Складові для приготування зубатки

Рибу промиваємо, очищаємо від плівок, добре шкребемо шкуру ножем. Обсушуємо серветкою, натираємо сіллю і перчимо. Даємо недовго полежати при кімнатній температурі поки готуємо коптильню.

Рибу натираємо сіллю і перчимо

Використовуємо для копчення зубатки коптильню з гідрозатвором, ця коптильня хороша тим, що її можна використовувати в домашніх умовах без неприємного диму і кіптяви.

домашня коптильня з гідрозатвором

Кілька жмень тріски (вільхи, груші, яблуні) поміщаємо на дно коптильні, загорнувши у фольгу. Далі ставимо решітку, на яку викладаємо зубатку великим шматком.

на решітку викладаємо зубатку

Зубатку попередньо варто обв’язати шпагатом або використовувати для фіксації еластичний бинт.

Встановлюємо коптильню на плиту

Встановлюємо коптильню на плиту, накриваємо кришкою, в спеціальний жолоб по периметру заливаємо воду. Трубку для відводу диму і пари приєднуємо одним кінцем до коптильні, а інший кінець виводимо за вікно.

для відводу диму приєднуємо до коптильні трубку

Спочатку включаємо великий газ, хвилин через 15 зменшуємо до середнього. Ще 25 хвилин коптимо зубатку, вимикаємо газ, даємо постояти, не відкриваючи кришки ще 10-15 хвилин. Знімаємо кришку, виймаємо рибу на блюдо, даємо охолонути, звільняємо від шпагату.

Копчення зубатки

Охолоджена копчена зубатка стає більш щільною, легко ріжеться шматочками для бутербродів, красивих канапок, або подається самостійно з картоплею, овочами і зеленню.

зубатка гарячого копчення

 

Копчення зубатки
Копчення зубатки
Зубатка гарячого копчення дуже ніжна, ароматна і смачна. У цієї риби практично немає дрібних кісток, соковите біле м'ясо багате вітамінами і мінералами

Prep Time: 30 minutes

Cook Time: 1 hour, 20 minutes

Ingredients:
  • Зубатка – 1-1,5 кг
  • Сіль
  • Перець
Instructions:
Рибу промиваємо, очищаємо від плівок, добре шкребем шкуру ножем. Натираємо сіллю і перчимо. Даємо недовго полежати. Коптимо в коптильні з гідрозатвором 40-50 хвилин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *