Копчення скумбрії на багатті

Коптильни с гидрозатвором

kopchenie-skumbrii-na-kostreКопчення будь-якої риби на багатті відноситься до найпростішої технології, тому що з нею зможе впоратися кожен, у кого є елементарні пристосування для барбекю (решітка) і можливість розвести багаття.

Закоптити велику жирну скумбрію на багатті можна навіть за годину, якщо у вас не дуже багато часу, але краще підготуватися до приготування риби гарячого копчення заздалегідь і замаринувати размороженную в холодильнику скумбрію на 5-6 годин (на ніч), щоб вона була більш ароматною.

Додавання різних сполучень з відповідних спецій робитиме смак копченої скумбрії особливим. Ми вибрали композицію з ягід ялівцю і шафрану імеретинського (пелюсток чорнобривців), але буде не менш апетитно, якщо ви виберете:

1. Розмарин і рожевий перець;
2. Лимонний перець, лимон і свіжу зелень петрушки;
3. Запашний перець, чилі і корицю;
4. Корінь селери і білий перець.

Обов’язковою інгредієнтом маринаду для копчення скумбрії на багатті є якісний соєвий соус. Ми вибираємо соус натурального бродіння. Готуємо разом!

Складові:

• Скумбрія атлантична – 1 шт.;
• Сіль кухонна – 1/2 ч.л.;
• Соус соєвий – 50 мл;
• Шафран имеретинский (чорнобривці) – 1 щіпка;
• Ягоди ялівцю – 3 шт.;
• Олія – 2 ч.л.

Покроковий фоторецепт приготування копченої скумбрії на багатті

Підготуємо для копчення риби всі необхідні продукти – скумбрію атлантичну размороженную, кухонну сіль, соєвий соус вищої якості, сушені ягоди ялівцю, пелюстки імеретинського шафрану.

kopchenie-skumbrii-na-kostre1

Розімніть в ступці ароматні ягоди ялівцю.

kopchenie-skumbrii-na-kostre2

З’єднаємо разом розім’ятий ялівець, сушені пелюстки чорнобривців і сіль.

kopchenie-skumbrii-na-kostre3

Вимиту размороженную скумбрію випатрати, почавши з черевця риби, розрізавши її від хвоста до голови.

kopchenie-skumbrii-na-kostre4

Приберемо зябра, щоб вони не надали гіркоти рибі.

kopchenie-skumbrii-na-kostre5

Вимиємо підготовлену до маринування рибу.

kopchenie-skumbrii-na-kostre6

Обсушити її паперовими рушниками або серветками.

kopchenie-skumbrii-na-kostre7

Гарненько натерти внутрішню частину скумбрії сумішшю спецій і солі.

kopchenie-skumbrii-na-kostre8

Заллємо її з усіх боків соєвим соусом і залишимо маринуватися. Мінімальний час маринування – 30 хвилин, але краще приділити цьому процесу 5-6 годин, якщо вас ніщо не квапить.

kopchenie-skumbrii-na-kostre9

Обв’яжемо рибу шпагатом, щоб вона краще зберігала свою форму при копченні.

kopchenie-skumbrii-na-kostre10

Поллємо замариновану скумбрію з двох сторін рослинним маслом і розмістимо в спеціальну рибну двосторонню решітку для барбекю.

kopchenie-skumbrii-na-kostre11

Наше багаття вже прогоріло і вуглі готові, щоб розпочати процес копчення скумбрії на імпровізованому мангалі.

kopchenie-skumbrii-na-kostre12

Стружки, в цей раз дубові, вже замочені у воді. Можна використовувати для копчення скумбрії на багатті стружку фруктових дерев, вільхи та клена. Кидаємо їх на вуглі для отримання необхідного для копчення диму.

kopchenie-skumbrii-na-kostre13

Укладаємо рибу на решітку, накриваємо її будь-яким зручним металевим посудом. Ми використовували вок.

kopchenie-skumbrii-na-kostre14

Через 20-25 хвилин (в залежності від розміру) скумбрія гарячого копчення готова.

kopchenie-skumbrii-na-kostre15

Дамо рибі охолонути на решітці, після чого знімемо шпагат.

kopchenie-skumbrii-na-kostre16

Тепер ви знаєте як закоптити скумбрію на багатті простим способом. Подаємо скумбрію з домашнім хлібом, оливками, лимоном і великою кількістю свіжої зелені. Приємних гастрономічних вражень!

kopchenie-skumbrii-na-kostre17

kopchenie-skumbrii-na-kostre18

Резюме
Рецепт
Копчение скумбрии на костре
Дата
Рейтинг
4 Based on 1 Review(s)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *