Камбала гарячого копчення

Коптильни с гидрозатвором

kambala-goryachego-kopcheniyaДля того, щоб знайти підходящу для копчення камбалу, довелося їхати навіть на рибний ринок. Немає в магазинах хорошої чистої камбали, а якщо і є, то рибка занадто малого розміру. Ми ж шукали свіжу камбалу величиною трохи більше чоловічий широкої долоні.

Всього в коптильні можна разом розмістити шість таких рибок, виходячи їх цього ми і купили камбалу. Камбала гарячого копчення робиться на один раз, щоб на завтра риби не залишалося. Чомусь вчорашня рибка завжди має гірчинку, навіть якщо для копчення використовували тільки бук і яблуню.

Інгредієнти для приготування камбали гарячого копчення

• Камбала (морожена) – 6 штук середнього розміру;
• Сіль за смаком;
• Перець (мелений чорний) за смаком.

Підготовка камбали

Камбалі даємо полежати на повітрі, щоб вона сама розморозилася.

Камбалі даємо полежати

Відрізаємо куточком голову камбали і зрізаємо плавники і хвіст – для цього можна використовувати ножиці для риби. Потрошимо рибку, виймаємо нутрощі, миєму рибку ретельно.

Відрізаємо куточком голову камбали

Злегка обдаємо темну сторону камбали гарячою водою, після чого повністю знімаємо шкірку з лускою.

знімаємо шкірку з камбали

Складаємо чисту рибу в миску, солимо за смаком, даємо просолитися близько години.

kambala-goryachego-kopcheniya4

Копчення камбали

Для копчення камбали краще використовувати тріску бука і яблуні, причому перед тим, як поставити решітку з рибою, тріску треба намочити. Камбала при гарячому копченні втрачає багато вологи, тому тріска повинна бути мокрою.

Струшуємо крупинки солі з камбали, розкладаємо рибу на решітці і даємо їй добре обсохнути на вітрі.

розкладаємо рибу на решітці

Після того, як рибка висохла, перчимо до смаку з обох сторін.

kambala-goryachego-kopcheniya6

Багаття вже готове, коптильня стоїть на вогні.

саморобна коптильня

Викладаємо на дно коптильні мокру тріску, ставимо піддон для жиру, закриваємо на замочок порожню коптильню, щоб тріска трохи прогрілася і віддала гіркоту з парою.

Викладаємо на дно коптильні мокру тріску, ставимо піддон

Відкриваємо коптильню хвилин через 10, за цей час тріска прогріється. Випускаємо пар, ставимо на верхню поличку решітку з рибкою, яку розклали так, щоб тушки не торкалися одна одної.

ставимо на верхню поличку коптильні решітку з камбалою

Через 20 хвилин камбалу треба дістати з коптильні, перевернути і знову поставити в коптильню на п’ять хвилин.

камбала в коптильні

Дістаємо готову рибку, даємо їй злегка охолонути на повітрі.

копчення камбали

Камбала гарячого копчення готова.

Камбала гарячого копчення

 

Камбала гарячого копчення
Камбала гарячого копчення
Для того, щоб знайти підходящу для копчення камбалу, довелося їхати навіть на рибний ринок. Немає в магазинах хорошої чистої камбали

Prep Time: 1 hour, 20 minutes

Cook Time: 1 hour, 45 minutes

Ingredients:
  • Камбала - 6 штук середнього розміру
  • Сіль за смаком
  • Перець (мелений чорний) за смаком
Instructions:
Потрошим камбалу, виймаєм нутрощі, миєм. Складаємо рибу в миску, солимо, даємо просолитися близько години. Коптим камбалу 25 хвилин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *