Курячі стегна і грудка з крильцями гарячого копчення

Коптильни с гидрозатвором

kurinyie-bedra-i-grudka-s-kryilyishkamiУ світі стрімко розвиваються технології, і вже рідко знайдуться страви, виготовлені з чисто натуральних продуктів, що не містять різні добавки і хімікати. Якщо вам набридли копченості, оброблені «рідким димом», пропоновані нам на ринках і в супермаркетах, і ви за здоровий спосіб життя, тоді наша стаття розповість, як швидко і смачно можна приготувати в домашніх умовах копченості різного виду. Спробувавши одного разу, вам захочеться їх робити знову і знову. Під час приготування за допомогою своїх рук ви вкладаєте свій настрій і душу, які позитивно позначається на самому блюді.

Складові:
• Курячі стегна
• Грудка з крильцями
• Сіль
• Мелений чорний перець
• Вода
Час приготування 8 годин.

Інгредієнти для приготування курки гарячого копчення

Процес маринування курячих стегон

Заздалегідь ретельно промийте курячі стегна, приберіть пір’я при наявності. Протріть їх рушником від надлишків води. Натріть їх сіллю і чорним меленим перцем і, накривши щільно кришкою, поставте в холодне місце (можна в холодильник) на 4 години.

маринування курячих стегон

Процес маринування курячих грудок з крильцями

Курячі грудки з крильцями відрізняються від стегон своєї товщиною, тому їх слід замочувати в спеціальному розчині, який допоможе м’ясу краще промаринуватися.

Видаліть всі наявні на курці пір’я і промийте ретельно її під проточною водою.

маринування курячих грудок

Покладіть її у велику ємність (миску або каструлю) і налийте туди холодну воду. Вода повинна покривати повністю курку. Насипте солі за смаком і поставте в холодне місце (можна в холодильник) на 4 години.

маринування курячих грудок з крильцями

Після закінчення часу дістаньте курку і покладіть на серветку, щоб стекла вода. Просушивши курячу грудку з крильцями спробуйте її до солі. Якщо солі не вистачає, посоліть її ще раз трохи і натріть меленим перцем. Зараз курка готова для копчення.

kurinyie-bedra-i-grudka-s-kryilyishkami5

Коптильня

Коптильню можна легко зробити самостійно на своїй присадибній ділянці. Це заощадить ваші кошти, прослужить вам набагато довше купленої та, завдяки великим розмірам, там можна коптити одночасно кілька різновидів м’яса.

саморобна коптильня з бочки

Саморобна коптильня на фотографії складається з двох елементів. Бочка з нержавійки, трохи укопана в землю, стоїть вертикально. Труба повністю закопана під землю і лежить горизонтально. В один кінець труби закладаються дрова і через неї надходить дим в бочку, який і коптить м’ясо.

Для копчення курки слід ретельно підбирати дрова і краще брати дрова плодових дерев. Вони створюють гарний коричневий відтінок і неповторний аромат.

Перед початком копчення потрібно нагріти бочку до потрібної температури. Якщо покласти руку на бочку, яку можна протримати 5 секунд, то бочка прогріта до необхідної температури і можна підвішувати курку для копчення.

Копчення курячих стегон і грудки з крильцями

Спершу слід зробити залізні гачки, на які будуть підвішуватися курячі стегна з грудкою.

гачки, на які підвішуються курячі стегна

Якщо ви не впевнені в своїх дровах, то оберніть кожне куряче стегенце і грудку з крильцями в марлю. Пам’ятайте, навіть одне неправильне поліно, може зіпсувати зовнішній вигляд страви і зробить її чорною.

Повісьте на кожен гачок куряче стегно і всі гачки повісьте на міцну палицю. Курячі грудки для швидкого копчення ми розрізали на половину і за крильце підвісили на гачок, а гачок на палицю. Курку накрийте двома шарами мішковини.

курка на гачках в коптильні

Під час копчення перевіряйте бочку. Для вогню слід використовувати піддувало. Курячі стегна з грудкою коптять приблизно від двох з половиною до трьох годин.

Курячі стегна з грудкою коптять від двох з половиною до трьох годин

Як дізнатися, що стегно і грудка скоптились. Для цього слід надрізати курку, якщо м’якоть в середині курки білого кольору і немає крові, значить вона готова.

копчене куряче стегно

Після копчення курячі стегна і грудки слід протерти від кіптяви вологим рушником і перекласти їх в холодне місце для повного охолодження. Вживати копчену курку краще після повного остигання на наступний день. За цей час вона краще настоїться і просочиться.

курячі стегна гарячого копчення

Курячі грудки з крильцями гарячого копчення

Копчені курячі стегна і грудки з крильцями стануть родзинкою будь-якого святкового столу. Адже їх можна вживати з гарніром і без нього. Спробувавши один раз, вам захочеться його знову і знову.

Копчені курячі стегна і грудки з крильцями

Неповторний смак копченої курки, зробленої своїми руками і ввібравши вашу енергетику, ніколи не зрівняється з покупною. Радуйте себе і своїх близьких корисною їжею. Смачного!

 

Курячі стегна і грудка з крильцями гарячого копчення
Курячі стегна і грудка з крильцями гарячого копчення
Копчені курячі стегна і грудки з крильцями стануть родзинкою будь-якого святкового столу. Адже їх можна вживати з гарніром і без нього

Prep Time: 4 hours, 0 minutes

Cook Time: 8 hours, 0 minutes

Ingredients:
  • Курячі стегна
  • Грудка з крильцями
  • Сіль
  • Мелений чорний перець
  • Вода
Instructions:
Курку ретельно промити, натерти сіллю і чорним меленим перцем, поставити в холодильник на 4 години. Коптити в бочці приблизно 4 години.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *