Для копчення ми використовуємо домашню птицю м’ясної породи, вигодувану пшеницею. Це дозволяє отримати більш смачний кінцевий продукт – копчені курячі стегенця, фаршировані вишнями і коренем пастернаку.
Складові:
- Стегенця курячі великі – 2 шт.;
- Вишня свіжа (морожена) без кісточок – 1 ст.;
- Корінь пастернаку – 1 шт.;
- Цукор – 1 ст. л.;
- Сіль за смаком;
- Соєвий соус – за смаком;
- Пластівці гострого червоного перцю – 1 щіпка.
Покрокове приготування копчених стегенець, фаршированих вишнями і пастернаком, з фото
Щоб приготувати смачні копчені стегенця нам знадобиться зовсім небагато продуктів, але вони повинні бути відбірної якості. Підготуємо пару великих курячих стегенець від домашньої птиці, темну вишню, корінь пастернаку, соєвий соус натурального бродіння, цукор з сіллю і пластівці гострого червоного перцю свіжого помолу (скористайтеся для цього кавомолкою, а не купуйте готовий магазинний продукт з менш вираженим запахом і гостротою). Вишні розморозимо і обсушимо від зайвого соку, розмістивши в ситечку заздалегідь.
Додамо до підготовленої вишні цукор і пластівці гострого перцю. Перемішаємо начинку для копчених на багатті фаршированих курячих стегенець.
Очистимо від всіх пошкоджень і знімемо верхній шар з вимитого і обсушеного кореня пастернаку. Відріжемо його кінчики.
Наріжемо очищений корінь пастернаку невеликими кубиками, співпадаючими за розміром з нашою вишнею.
Змішаємо кубики пастернаку з замаринованою вишнею і посолимо отриману начинку за смаком.
Акуратно відокремимо шкіру з стегенець, знявши її «панчохою».
Посолимо куряче м’ясо, орієнтуючись на свій смак.
Розділимо начинку з гостро-солодких вишень і кубиків кореня пастернаку на дві рівні частини. Розмістимо їх на стегенцях.
Закриємо начинку стегенець шкірою, відвернувши її на колишнє місце. Замаринуємо фаршировані курячі стегенця в густому соєвому соусі натурального бродіння. Залишимо в холодильнику на ніч, але можна приступати до копчення курячих стегенець вже через годину-півтори.
Розведемо багаття, підготуємо всі підставки для копчення курячих стегенець.
Розмістимо над вогнем ємність з вологою дубовою тирсою.
Викладаємо акуратно на решітку фаршировані замариновані стегенця, щоб не порушити їх цілісності. Якщо ви не впевнені, то краще скористатися харчовим шпагатом для кращої фіксації начинки під шкірою стегенець. Форма ніг нашої великої птиці м’ясної породи дозволила обійтися без фіксації шпагатом, прекрасно зберігаючи задуману цілісність стегенця і начинки.
Накриваємо для процесу копчення курячі стегенця, підготовлені і розміщені на решітці. Для цього скористаємося великим воком з чорного чавуну, який справно служить ідеальною кришкою для копчення на багатті. Якщо немає спеціальної кришки для копчення або такого ж вока, як у нас, то застосуйте для цих же цілей відповідну каструлю великого розміру.
Через півтори години наші великі стегенця з домашньої курки повністю готові. У процесі потрібно стежити за вогнем і наявністю необхідного ароматного диму від тирси з дуба.
Подаємо копчені курячі стегенця, фаршировані вишнею, з великою кількістю зелені (у нас використовувалася свіжозібрана кінза, але відмінно підійде і молода рукола, листя японської гірчиці, нейтральні та гострі салати, наприклад, крес-салат, ніжна крупнолистового петрушка, корейська м’ята та ін.) і червоним сухим вином, сангрією або вишневим шнапсом. Гарним доповненням може послужити відварений розсипчастий рис сорту «Жасмин» або «Камоліно», перловка, булгур з оливковою олією або кукурудзяна каша, мамалига з овечою бринзою. Такі копчені курячі стегенця з начинкою з вишень можна також використовувати для смачних салатів і бутербродів, холодних і гарячих. Приємних гастрономічних вражень!
Prep Time: 2 hours, 0 minutes
Cook Time: 3 hours, 30 minutes
- Стегенця курячі великі - 2 шт.
- Вишня свіжа (морожена) без кісточок - 1 ст.
- Корінь пастернаку - 1 шт.
- Цукор - 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Соєвий соус - за смаком
- Пластівці гострого червоного перцю - 1 щіпка
Курячі стегенця нафарширувати начинкою з вишень, пастернаку і спецій, і замаринувати в соєвому соусі. Коптити на багатті півтори години.