Копчення курчати на багатті

Коптильни с гидрозатвором

kopchenie-tsyiplenka-na-kostreТеплий сезон, хороша сонячна погода – надихаючий період для пікніків, коли ви можете легко пригостити себе, компанію близьких людей чимось неймовірно смачним, приготувавши їжу під час приємних вилазок на природу або ж при постійному проживанні в заміському будинку. Наприклад, копченою птицею, скориставшись простим фоторецепти, в якому розказано, як закоптити курча на багатті у всіх подробицях.

Ми коптили дуже маленького курча, вага якого складала близько 800 грамів, тому процес приготування (за винятком маринування) зайняв всього сорок хвилин, з очікуваним результатом неймовірно ароматного, ніжного м’яса, без зайвого жиру вологи, але при цьому не пересушене, а також м’якими і хрусткими тонкими кісточками, порадувавши тих, хто ніяк не вміє відмовляти собі в простому задоволенні погризти що-небудь апетитне.

Це був потрошений домашній курча (без нутрощів, але з легкими), з відрізаною на рівні плечових суглобів шиєю і шкірою, а також ногами – на рівні заплюсневий суглобів, попередньо розморожений перед маринуванням для копчення.

Складові:

Курча – 1 шт.;
Сіль кухонна – 1 ч.л.;
Соус соєвий класичний – 50 мл;
Пажитник блакитний – 1/2 ч.л.;
Гарам масала – 1/2 ч.л.;
Олія – 1 ст.л.

Покрокове приготування копченого курчати на багатті

Підготуємо для копчення курчати на багатті всі необхідні продукти – размороженного курча, соєвий соус натурального бродіння класичний, порошок гарам масали, сіль кам’яну, блакитний пажитник, соняшникова олія рафінована.

все необхідне для того, щоб коптити курча

Разріжемо тушку курчати по грудці. Вимиємо наш напівфабрикат.

Разрізаємо курча по грудці

Висушимо распластовану тушку за допомогою паперових серветок, рушників.

kopchenie-tsyiplenka-na-kostre3

На хвостику виріжемо сальник.

kopchenie-tsyiplenka-na-kostre4

Подрібнимо в керамічній ступці жорсткі насіння пажитника блакитного, користуючись товкачем розтираючими рухами із зусиллям.

kopchenie-tsyiplenka-na-kostre5

Змішаємо пажитник з гарам масалою, сіллю.

kopchenie-tsyiplenka-na-kostre6

Вливаємо в сіль зі спеціями масло рослинне рафіноване.

kopchenie-tsyiplenka-na-kostre7

Натираємо маринадом внутрішню частину тушки.

kopchenie-tsyiplenka-na-kostre8

Перевернемо курча, натремо маринадом із зовнішнього боку.

kopchenie-tsyiplenka-na-kostre9

Поллємо тушку курчати натуральним соєвим соусом класичним, залишимо маринуватися на дві години.

kopchenie-tsyiplenka-na-kostre10

В процесі маринування перевертаємо курча, вмочуючи в маринад.

При маринуванні перевертаємо тушку

За годину до закінчення маринування розпалимо багаття – саме за цей час встигнуть підготуватися вуглі. Дубова тріска замочувалася протягом ночі, тепер вода злита.

Підготуємо тріску для копчення

Розігріємо тирсу в сковорідці, щоб вони задимилася.

В сковорідці розігріємо тирсу до димлення

Присипемо її вологою тріскою.

Кинемо вологу тріску

Укладаємо на решітку, над сковорідкою з тріскою, курча – шкірою вгору і заправивши крила.

Укладаємо курча на решітку

Прикриваємо курча воком.

Вок буде кришкою

Через 45 хвилин курча готовий.

Копчення курчати займе 45 хвилин

Тепер ви знаєте, як закоптити курча на багатті. Подавайте його з великою кількістю зелені.

Копчення курчати на багатті

Подача копченого курчати

 

Копчення курчати на багатті
Копчення курчати на багатті
Ми коптили дуже маленького курча, вага якого складала близько 800 грамів, тому процес приготування (за винятком маринування) зайняв всього сорок хвилин

Prep Time: 2 hours, 0 minutes

Cook Time: 2 hours, 45 minutes

Ingredients:
  • Курча - 1 шт.
  • Сіль кухонна - 1 ч.л.
  • Соус соєвий класичний - 50 мл
  • Пажитник блакитний - 1/2 ч.л.
  • Гарам масала - 1/2 ч.л.
  • Олія - 1 ст.л.
Instructions:
1. Розрізати тушку курчати по грудці, вимити. 2. Мариновати в спеціях дві години. 3. Коптити 45 хвилин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *