
Теплий сезон, хороша сонячна погода – надихаючий період для пікніків, коли ви можете легко пригостити себе, компанію близьких людей чимось неймовірно смачним, приготувавши їжу під час приємних вилазок на природу або ж при постійному проживанні в заміському будинку. Наприклад, копченою птицею, скориставшись простим фоторецепти, в якому розказано, як закоптити курча на багатті у всіх подробицях.
Ми коптили дуже маленького курча, вага якого складала близько 800 грамів, тому процес приготування (за винятком маринування) зайняв всього сорок хвилин, з очікуваним результатом неймовірно ароматного, ніжного м’яса, без зайвого жиру вологи, але при цьому не пересушене, а також м’якими і хрусткими тонкими кісточками, порадувавши тих, хто ніяк не вміє відмовляти собі в простому задоволенні погризти що-небудь апетитне.
Це був потрошений домашній курча (без нутрощів, але з легкими), з відрізаною на рівні плечових суглобів шиєю і шкірою, а також ногами – на рівні заплюсневий суглобів, попередньо розморожений перед маринуванням для копчення.
Складові:
Курча – 1 шт.;
Сіль кухонна – 1 ч.л.;
Соус соєвий класичний – 50 мл;
Пажитник блакитний – 1/2 ч.л.;
Гарам масала – 1/2 ч.л.;
Олія – 1 ст.л.
Покрокове приготування копченого курчати на багатті
Підготуємо для копчення курчати на багатті всі необхідні продукти – размороженного курча, соєвий соус натурального бродіння класичний, порошок гарам масали, сіль кам’яну, блакитний пажитник, соняшникова олія рафінована.
Разріжемо тушку курчати по грудці. Вимиємо наш напівфабрикат.
Висушимо распластовану тушку за допомогою паперових серветок, рушників.
На хвостику виріжемо сальник.
Подрібнимо в керамічній ступці жорсткі насіння пажитника блакитного, користуючись товкачем розтираючими рухами із зусиллям.
Змішаємо пажитник з гарам масалою, сіллю.
Вливаємо в сіль зі спеціями масло рослинне рафіноване.
Натираємо маринадом внутрішню частину тушки.
Перевернемо курча, натремо маринадом із зовнішнього боку.
Поллємо тушку курчати натуральним соєвим соусом класичним, залишимо маринуватися на дві години.
В процесі маринування перевертаємо курча, вмочуючи в маринад.
За годину до закінчення маринування розпалимо багаття – саме за цей час встигнуть підготуватися вуглі. Дубова тріска замочувалася протягом ночі, тепер вода злита.
Розігріємо тирсу в сковорідці, щоб вони задимилася.
Присипемо її вологою тріскою.
Укладаємо на решітку, над сковорідкою з тріскою, курча – шкірою вгору і заправивши крила.
Прикриваємо курча воком.
Через 45 хвилин курча готовий.
Тепер ви знаєте, як закоптити курча на багатті. Подавайте його з великою кількістю зелені.

Prep Time: 2 hours, 0 minutes
Cook Time: 2 hours, 45 minutes
- Курча - 1 шт.
- Сіль кухонна - 1 ч.л.
- Соус соєвий класичний - 50 мл
- Пажитник блакитний - 1/2 ч.л.
- Гарам масала - 1/2 ч.л.
- Олія - 1 ст.л.
1. Розрізати тушку курчати по грудці, вимити. 2. Мариновати в спеціях дві години. 3. Коптити 45 хвилин.