Свинина гарячого копчення

Коптильни с гидрозатвором

svinina-goryachego-kopcheniyaКопчення свинини або процес теплової обробки м’яса гарячим димом – це своєрідна консервація. Свинина при цьому набуває відмінний смак і аромат. Копчене м’ясо може зберігатися досить довго і є хорошою закускою, прикрашаючи будь-який стіл.

 

svinina-goryachego-kopcheniya8

Інгредієнти для приготування свинини гарячого копчення

• свинина – 1 кг;
• вода – 1 л;
• сіль – 100 г;
• лавровий лист – 4 листи;
• запашний перець горошком – 15 горошин;
• часник – 4 зубчики;
• приправа для м’яса з гвоздикою, корицею, кардамоном – 1 ст. л.

svinina-goryachego-kopcheniya1

Приготування

Для приготування свинини способом гарячого копчення взяли 1 кг грудинки, шматок був з хорошим шаром м’яса, без кісточки і зі шкурою. Свинину промили холодною водою і розрізали на частини для соління.

Розсіл

Приготували розсіл для соління: взяли 1 л води, розчинили 100 г солі, часник порізали на дрібні шматочки, додали приправу для м’яса з гвоздикою і перець горошком. Довели розсіл до кипіння. Прокип’ятили 3 хв. і кинули в розсіл лавровий лист, потім остудили в холодному місці до кімнатної температури.

Соління

В охолоджений розсіл помістили м’ясо і поставили в холодне місце на 4 дні для соління.

svinina-goryachego-kopcheniya2

Через 4 дні свинину дістали з солоного розсолу, дали рідині добре стекти, витримали 1-2 години в холодильнику для кращого просушування.

svinina-goryachego-kopcheniya3

Копчення

Для копчення використовувалася коптильня з нержавіючої сталі з гідрозатвором. Зверху, для контролю температури, в кришку вмонтовано термометр.

svinina-goryachego-kopcheniya4

Коптильня пристосована для копчення в квартирі, ставиться на газову плиту, на 2 комфорки. Усередині коптильня досить об’ємна, одночасно можна закоптити до 4 кг м’яса, розмістивши його на двох поличках.

svinina-goryachego-kopcheniya5

Перед копченням на дно коптильні насипати тирсу, ми взяли вільхову, але цілком також підійде яблунева, дубова або вишнева.

svinina-goryachego-kopcheniya6

Зверху поставили піддон для збору жиру. На верхню поличку, на білу тканину поклали м’ясо.

svinina-goryachego-kopcheniya7

Закрили кришку і запалили газ.

svinina-goryachego-kopcheniya9

В кришку вбудований димовідвід, до нього приєднали пластикову трубку і вивели її в витяжну вентиляцію. Можна вивести димовідвід в вікно, якщо є така можливість.

svinina-goryachego-kopcheniya11

По периметру коптильні в жолоб налили воду, що перешкоджає виходу диму в приміщення – це гідрозатвор.

Коптили свинину рівно дві години при температурі 70°C і ось, що отримали в результаті.

svinina-goryachego-kopcheniya12

Перед подачею на стіл свинину гарячого копчення потрібно охолодити, але ми не витримали і вирішили спробувати відразу. Дуже смачно, смачного!

svinina-goryachego-kopcheniya13

Резюме
Рецепт
Свинина горячего копчения
Дата
Рейтинг
3 Based on 5 Review(s)

Свинина гарячого копчення: 1 комментарий

  1. Все написано очень доступно и понятно, а фотки просто класс. Спасибо!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *