Купати гарячого копчення вдома з якісного м’яса або птиці, без всяких добавок, соковиті, ніжні, ароматні. Додаємо часник, зелень, гострі приправи за смаком. Робимо вдома. Легко і просто!
Складові:
М’ясо: яловичина, свинина, птиця 1,5-2,5 кг
Часник, сіль, перець, спеції, петрушка або інша зелень за смаком
Оболонка свиняча натуральна.
М’ясо добре промиваємо, звільняємо від зайвих плівок, нарізаємо невеликими шматочками. Часник чистимо на дольки. Свинячу оболонку замочуємо в холодній воді, добре промиваємо. М’ясо пропускаємо через м’ясорубку з крупною решіткою, в кінці мелем часник і зелень. Все добре перемішуємо, додавши сіль і спеції.
На м’ясорубку фіксуємо насадку для купат, відрізаємо потрібний шматок оболонки і натягуємо на насадку. На кінці зав’язуємо вузлик, проколюємо кінчик голкою наскрізь, щоб виходило зайве повітря при набиванні оболонки рубаним м’ясом.
Починаємо акуратно наповнювати оболонку, формуючи купати потрібного розміру, перекручуючи кілька разів навколо себе.
Використовуємо для приготування домашніх купат гарячого копчення коптильню з гідрозатвором. Вона може використовуватися в домашніх умовах. Вода, яка наливається в спеціальний жолоб, затримує всі неприємні запахи і кіптяву. Тріска, загорнута у фольгу, поміщається на дно коптильні, далі розміщується решітка, на яку викладаємо купати, якщо решітки дві, то купати можна викласти на кожну.
Встановлюємо коптильню на плиту, накриваємо кришкою, в спеціальний жолоб по периметру заливаємо воду. Трубку для відводу диму і пари приєднуємо одним кінцем до коптильні, а інший кінець виводимо за вікно.
Купати коптимо близько години. Спершу вогонь ставимо на максимум, далі, після закінчення 15 хвилин зменшуємо до малого. Коли купати гарячого копчення готові, даємо їм постояти ще хвилин 10-15, не відкриваючи кришки коптильні. Далі дістаємо їх, перекладаємо на блюдо.
Соковитіше і смачніше домашніх купат гарячого копчення, поданих зі свіжою зеленню, овочами і вареною картоплею, неможливо собі уявити нічого.
Prep Time: 1 hour, 0 minutes
Cook Time: 2 hours, 0 minutes
- М'ясо: яловичина, свинина 1,5-2,5 кг
- Часник
- Сіль
- Перець
- Петрушка або інша зелень за смаком
- Оболонка свиняча натуральна
1. М'ясо добре промиваємо, звільняємо від зайвих плівок. 2. Пропускаємо через м'ясорубку з крупною решіткою, в кінці мелем часник і зелень. 3. Начиняємо оболонку м'ясом за допомогою м'ясорубки з насадкою. 4. Коптимо в коптильні з гідрозатвором протягом години.