Існує безліч страв з м’яса, які після копчення набувають незабутній смак. Ми ж розглянемо таке блюдо, як кролик гарячого копчення, оскільки тільки кролик має ряд дієтичних властивостей.
М’ясо кролика має в 100г продукту 21,2г білка і жирів 11г, вуглеводів 0г. Високий вміст вітаміну Е в м’ясі кролика прекрасно забезпечує виведення шкідливих речовин з організму, що не маловажно для людини.
Для приготування кролика гарячого копчення нам знадобляться такі інгредієнти:
- Тушка кролика вагою 1,5-2кг (нежирна);
- Вода – 3 літри;
- Сіль кухонна – 6-8 ст. ложок;
- Цукор – 1,5 ч. л.;
- Часник – 5-6 зубчиків;
- Перець чорний мелений;
- Лавровий лист;
- Коріандр за смаком.
Перед приготуванням кролика гарячого копчення його тушку потрібно ретельно вимити в воді.
Процес маринування починаємо з розведення в теплій воді солі і цукру. Це бажано робити в емальованому посуді. Також подрібнюємо часник і зі спеціями відправляємо в воду. Добре розмішуємо. Кладемо в цей маринад тушку нашого кролика і відправляємо ємність з усім вмістом на дві доби в прохолодне місце. Після закінчення зазначеного часу витягаємо кролика з маринаду, обтираємо і вивішуємо на протязі на 5-7 годин.
Готуємо нашу коптильню, у мене вона ось така.
Для початку процесу копчення розтоплюємо коптильню. Для цього використовуємо дубові тріски, попередньо замочивши їх у воді на півгодини. Віджимаємо від води і в нашу коптильню. Робимо це, для того, щоб тріски не горіли, а тліли і давали більше диму.
Коли тріски почали диміти і давати досить тепла – кладемо тушку кролика на решітку коптильні. Коптимо м’ясо на великому жару. Тушку потрібно добре прокоптити, так, як м’ясо кролика трохи жорстковате. Весь процес займає 40-60 хвилин. Кролик гарячого копчення виходить дуже красивим і смачним. При подачі на стіл можна страву прикрасити листям салату.
Кролика після копчення можна порізати на шматочки або ж подавати цілим. Смачного!
Prep Time: 40 minutes
Cook Time: 1 hour, 40 minutes
- Тушка кролика вагою 1,5-2кг (нежирна)
- Вода - 3 літри
- Сіль кухонна - 6-8 ст. ложок
- Цукор - 1,5 ч. л.
- Часник - 5-6 зубчиків
- Перець чорний мелений
- Лавровий лист
- Коріандр за смаком
Тушку кролика ретельно вимити в воді. Приготувати маринад. Маринувати кролика дві доби, після чого обсушити. Коптити 40-60 хвилин в коптильні на великому жару.