Кролик гарячого копчення в домашніх умовах

Коптильни с гидрозатвором

krolik-goryachego-kopcheniyaІснує безліч страв з м’яса, які після копчення набувають незабутній смак. Ми ж розглянемо таке блюдо, як кролик гарячого копчення, оскільки тільки кролик має ряд дієтичних властивостей.

М’ясо кролика має в 100г продукту 21,2г білка і жирів 11г, вуглеводів 0г. Високий вміст вітаміну Е в м’ясі кролика прекрасно забезпечує виведення шкідливих речовин з організму, що не маловажно для людини.

Для приготування кролика гарячого копчення нам знадобляться такі інгредієнти:

  • Тушка кролика вагою 1,5-2кг (нежирна);
  • Вода – 3 літри;
  • Сіль кухонна – 6-8 ст. ложок;
  • Цукор – 1,5 ч. л.;
  • Часник – 5-6 зубчиків;
  • Перець чорний мелений;
  • Лавровий лист;
  • Коріандр за смаком.

Перед приготуванням кролика гарячого копчення його тушку потрібно ретельно вимити в воді.

тушка кролика

Процес маринування починаємо з розведення в теплій воді солі і цукру. Це бажано робити в емальованому посуді. Також подрібнюємо часник і зі спеціями відправляємо в воду. Добре розмішуємо. Кладемо в цей маринад тушку нашого кролика і відправляємо ємність з усім вмістом на дві доби в прохолодне місце. Після закінчення зазначеного часу витягаємо кролика з маринаду, обтираємо і вивішуємо на протязі на 5-7 годин.

Готуємо нашу коптильню, у мене вона ось така.

кролик в коптильні

Для початку процесу копчення розтоплюємо коптильню. Для цього використовуємо дубові тріски, попередньо замочивши їх у воді на півгодини. Віджимаємо від води і в нашу коптильню. Робимо це, для того, щоб тріски не горіли, а тліли і давали більше диму.

Коли тріски почали диміти і давати досить тепла – кладемо тушку кролика на решітку коптильні. Коптимо м’ясо на великому жару. Тушку потрібно добре прокоптити, так, як м’ясо кролика трохи жорстковате. Весь процес займає 40-60 хвилин. Кролик гарячого копчення виходить дуже красивим і смачним. При подачі на стіл можна страву прикрасити листям салату.

кролик гарячого копчення

Кролика після копчення можна порізати на шматочки або ж подавати цілим. Смачного!

Кролик гарячого копчення в домашніх умовах
Кролик гарячого копчення в домашніх умовах
Існує безліч страв з м'яса, які після копчення набувають незабутній смак. Ми ж розглянемо таке блюдо, як кролик гарячого копчення

Prep Time: 40 minutes

Cook Time: 1 hour, 40 minutes

Ingredients:
  • Тушка кролика вагою 1,5-2кг (нежирна)
  • Вода - 3 літри
  • Сіль кухонна - 6-8 ст. ложок
  • Цукор - 1,5 ч. л.
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Перець чорний мелений
  • Лавровий лист
  • Коріандр за смаком
Instructions:
Тушку кролика ретельно вимити в воді. Приготувати маринад. Маринувати кролика дві доби, після чого обсушити. Коптити 40-60 хвилин в коптильні на великому жару.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *