Копчення реберець в коптильні

Коптильни с гидрозатвором

kopchenie-rebryishek-v-koptilneКопчені реберця можна подавати як самостійне блюдо в поєднанні з гострим соусом, так і разом з овочами у вигляді холодної закуски. Їх можна їсти на вечерю з картоплею, використовувати при варінні горохового супу або м’ясної солянки. У холодильнику реберця можна зберігати досить довго, тому, якщо коптильня дозволяє, то краще за все закоптити відразу м’яса побільше.

Попередня підготовка реберець до копчення в коптильні

Перед копченням реберця необхідно засолити. Процес це тривалий і займає для соління свинячих реберець 4-5 днів. Для засолювання і копчення взяли 2 кг свинячих реберець.

Інгредієнти для розсолу
• вода – 2,5 – 3 л;
• сіль – 150 г;
• цукор – 70 г;
• часник – 4 зубчики;
• перець чорний горошком – 1 ст. л;
• приправа, суміш трав: коріандр, гвоздика, зіра, шафран – 3 ст.л .;
• лавровий лист – 3-4 шт.

kopchenie-rebryishek-v-koptilne1

Розсіл

Солону воду для розсолу закип’ятили, засипали цукор, додали суміш трав, часник, перець, в стані кипіння розсіл тримали 3-5 хвилин.

kopchenie-rebryishek-v-koptilne2

Потім кинули лавровий лист. Розсіл сильно остудили і вже в холодний розчин поклали м’ясо.

kopchenie-rebryishek-v-koptilne3

Зверху поставили гніт, щоб м’ясо було повністю занурене в розсіл. Залишили для соління на 4 дні в холодному місці. Після цього реберця дістали з розсолу і просушили.

kopchenie-rebryishek-v-koptilne4

Копчення реберець в домашній коптильні

Наша коптильня досить великого обсягу, кілограма на 4 м’яса, саморобна, зроблена з нержавіючої сталі нашими умільцями. Товщина сталевого листа 2 мм, всередині піддон для збору жиру і два яруси решіток. Для контролю температури в кришку вбудований термометр, є також димовідвод, виводиться він в витяжку або у вікно.

kopchenie-rebryishek-v-koptilne5

По периметру коптильні влаштований гідрозатвор.

kopchenie-rebryishek-v-koptilne6

Таку коптильню можна використовувати для копчення будь-яких продуктів вдома, на плиті. Гідрозатвор не пропускає дим в приміщення, але, все одно, під час приготування стоїть аромат копчення на весь будинок. Можна використовувати коптильню і на вулиці, поставивши її на мангал або піч. Але поки нам шкода псувати таку гарну річ і тому ми коптимо продукти вдома, на газовій плиті. Температуру регулювати так теж зручніше, ніж на вогні підкладанням дров.

kopchenie-rebryishek-v-koptilne7

Для копчення реберець в коптильні використовували яблуневу тріску, яку розсипали на дно коптильні. Вважається, що для копчення в якості тріски найкраще підходять тверді сорти дерев і тріска при цьому не повинна бути суха.

kopchenie-rebryishek-v-koptilne8

Уклали реберця на решітки в два яруси.

kopchenie-rebryishek-v-koptilne9

Коптили реберця в коптильні 2,5 години при температурі 60-70°C.

kopchenie-rebryishek-v-koptilne10

М’ясо добре протушкувалось, вийшло м’яким і ніжним, набуло гарний колір і приємний аромат копчення.

kopchenie-rebryishek-v-koptilne11

Резюме
Рецепт
Копчение ребрышек в коптильне
Дата
Рейтинг
4 Based on 4 Review(s)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *