Копчена картопля на багатті

Коптильни с гидрозатвором

kopchenyiy-kartofel-na-kostreБудь-яке блюдо, яке приготовлено з димком, в тому числі і копчена картопля на багатті, завжди користується успіхом, і особливо добре його готувати на пікніках або садових посиденьках.

Існує безліч рецептів копченої картоплі. До найбільш популярних відносяться наступні комбінації:

• Молода картопля з часником і оливковою олією;
• Картопля копчена зі сметаною і зеленню;
• Копчена картопля на шампурах;
• Копчена картопля на решітці.

Ми приготуємо останню варіацію, доповнивши картоплю копчено-вареною грудинкою, солоним беконом, часником і спеціями.

Складові

• Картопля – 2 кг;
• Грудинка копчено-варена – 250 г;
• Бекон солоний – 250 г;
• Часник – 1 головка;
• Сіль кам’яна – за смаком;
• Соус соєвий – 60 мл;
• Перець гострий в стручках – за смаком;
• Насіння коріандру – 1 ч. л.;
• Олія – за смаком.

Ви можете проводити кулінарні експерименти з різними видами рослинних масел і ароматичних спецій, отримуючи кожного разу нові особливі смаки у популярного овоча.

Покрокове приготування копченого картоплі на багатті з фото

Приготування копченої картоплі на багатті доступно навіть початківцям кулінарам, не вимагає ні якихось екзотичних продуктів, ні складного додаткового обладнання. Знайдіть місце для розведення багаття, підготуйте заздалегідь тирсу (від фруктових дерев, дуба, вільхи), свіжі вишневі тонкі гілочки, решітку з піддоном і ємність для тирси. До моменту розведення багаття у нас вже повинен бути підготовлена замаринована з беконом картопля. Зробимо це разом, користуючись докладною інструкцією!

Підготуємо для копченого з беконом картоплі всі необхідні інгредієнти – вимиту картоплю невеликого розміру, красиві шматочки варено-копченої грудинки і солоного бекону, часник, соєвий соус, сіль, стручки червоного сушеного пекучого перцю, насіння коріандру, рослинне масло.

Інгредієнти для приготування копченої картоплі на багатті

Очистимо картоплю від шкірки і обсушимо її.

очистимо картоплю

Обріжемо ножицями кінчики пекучих червоних перців, видалимо все насіння.

kopchenyiy-kartofel-na-kostre03

Нарізаний на шматочки підготовлений пекучий перець подрібнити невеликими пластівцями, скориставшись електроподрібнювачем.

пекучий перець подрібнити

Наріжемо невеликими смужками варено-копчену грудинку.

Наріжемо копчену грудинку

Таким же чином зробимо і з солоним беконом.

наріжемо бекон

Очищений від лушпиння часник наріжемо тонкими пластинками.

kopchenyiy-kartofel-na-kostre07

Картоплини наріжемо поздовжньо навпіл.

Картоплю ріжемо навпіл

З кожної половинки зріжемо опуклу частину, щоб картопля могла стійко стояти на решітці в процесі копчення на багатті.

зріжемо опуклу частину, щоб картопля стійко стояла на решітці під час копчення

Картоплю замаринуємо в пластівцях пекучого перцю, солі і олії.

Картоплю маринуємо

Перебрані від сухих гілочок насіння коріандру стовчені в ступці з кераміки або каменю. Не потрібно домагатися порошкоподібного стану насіння, досить зупинитися на середній фракції подрібнення цієї ароматної спеції.

kopchenyiy-kartofel-na-kostre11

Почнемо маринування копчено-вареної грудинки з додавання до неї подрібнених в ступці насіння коріандру.

маринування копченої грудинки

Додамо в маринад з грудинкою пластинки нарізаного раніше часнику.

kopchenyiy-kartofel-na-kostre13

Заллємо грудинку зі спеціями соєвим соусом, злегка помнемо все для кращого маринування.

kopchenyiy-kartofel-na-kostre14

Смужки солоного бекону замаринуєм в соєвому соусі, пластівцях пекучого червоного перцю і подрібненого в ступці коріандру.

бекон маринуємо в соєвому соусі

На плоскому блюді розкладемо шматочки картоплі, прикривши їх шаром з замаринованих м’ясних продуктів – копчено-вареної грудинки і солоного бекону. Замаринуєм його протягом 3-6 годин, накривши харчовою плівкою.

kopchenyiy-kartofel-na-kostre16

Розведемо багаття, встановивши на нього ємність для тирси.

Розводимо багаття, і встановлюємо ємність для тирси

Заповнимо ємність вологою, але віджатою від зайвої вологи, тирсою з відповідної деревини (дуба, фруктових дерев, вільхи та ін.).

в ємність насипаємо тріску

Розмістимо на решітку з піддоном нашу підготовлену картоплю з беконом і грудинкою.

на решітку укладаємо картоплю

Накриємо для копчення на багатті нашу картоплю з м’ясними продуктами підходящою великою кришкою, яка зможе вловлювати дим від тирси. Ми для цих цілей традиційно використовуємо вок.

Накриємо для копчення нашу картоплю

Готуємо страву до розм’якшення картоплі. У вологу погоду у нас це зайняло близько півтори години.

Готуємо картоплю до розм'якшення

Подаємо копчену на багатті картоплю з великою кількістю свіжої зелені. Приємних гастрономічних вражень!

Копчена картопля на багатті

Резюме
Рецепт
Копченый картофель на костре
Дата
Рейтинг
no rating Based on 0 Review(s)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *